Prosinec 2009

Posezení při svíčkách

25. prosince 2009 v 18:48 | P. Valentová

Členky Celia Clubu v Rokycanech

Vás zvou

k

Posezení při svíčkách


dne 5.1.2010 od 16°° hod


do Obchůdku z přírody

Palackého ulice (Nádražní)

Rokycany


Ochutnávka vánočního bezlepkového cukroví 8.12.2009

9. prosince 2009 v 22:09 | P. Valentová
Dne 8.12.2009 jsme Obchůdku z přírody v alackého (Nádražní) ulici v Rokycanech uspořádali ochutnávku bezlepkového vánočního cukroví.
Jája přinesla tvarohové hvězdičky, smetanové hvězdičky, sýrové koláčky. Pracny a vanilkové rohlíčky donesla Danka a Anička upekla kakaové spirálky.
Alena upekla marokánky, tatrankové překvapení a burisonové bonbony.
Zuzka donesla perníčky, pistáciové rybičky, srdíčka a hvězdičky.
Kdo měl zájem, mohl si zakoupit směsi vhodné pro bezlepkovou dietu.



Tatrankové překvapení

9. prosince 2009 v 21:19 | Alena Košvancová
150g bezlepkových arašídových tatranek
250 g 100% tuku
360g mouky Mantler
1 vejce
60g moučkového cukru
1 lžíce kakaa

Tatranky umeleme a zpracujeme s ostatními surovinami v těsto, necháme 30 minut odležet v chladu. Pak tvarujeme kuličky, na plechu je mírně promáčkneme a pečeme na 180°C 15 minut. Vychladlé obalujeme bílou čokoládovou polevou a loupanými mandlemi.

Marokánky

9. prosince 2009 v 21:12 | Alena Košvancová
2 dcl smetany nebo mléka
300g krupicového cukru
100g másla
50g medu
250g loupaných sekaných mandlí, oříšky, buráky
250g proslazené kůry a ovoce
100g Unimixu
poleva - čokoláda na vaření bez lepku

Smetanu, cukr, máslo a med přivedeme k varu, přidáme mandle a kůru a krátce povaříme, sejmeme z ohně a přidáme mouku. Z teplé hmoty nanášíme lžičkou na plechy malé hromádky, pečeme při 160°C. Studené potíráme čokoládou spodní stranu.

Mlsky bez lepku nejen k vínku 1.12.2009

4. prosince 2009 v 19:14 | P. Valentová
V úterý 1.12.2009 jsme uspořádali ochutnávku bezlepkového pečiva. A protože se blíží vánoce, připravili jsme ochutnávku pečiva převážně slaného.